It's All About ...

Communication funnel

Wat is een funnel?

Een funnel is de belangrijke trechter van het communicatie proces en marketingmix.

De funnel is jouw Customer Journey, het proces van zichtbaarheid tot aankoop.
Het begint allemaal met zichtbaarheid. Hoe komen bezoekers op je website? Hoe heeft men gehoord of gezien van jouw product of dienst?

Voor aankoop

In het bovenste gedeelte van de communication of sales funnel communiceer je aan zoveel mogelijk mensen. Jouw site trekt bezoekers via verschillende kanalen. Bij degene die via Google, Social Media, advertentiesite, startpagina's, online en offline reclame etc doorklikken naar jouw website of webshop heb je Interesse gewekt.
Van de bezoekers die overblijven wek jij Verlangen door een sterke tekst, goede seo, afbeeldingen die meer zeggen dan 1.000 woorden, referenties en video's.
Wanneer die Verlangen zo groot is wordt er door je website bezoeker Actie ondernemen.
Dat kan zijn een emailadres invullen, informatie/offerte aanvraag of zelfs een verkoop afsluiten.

Een funnel begint dus met veel informatie bovenin en wordt steeds een stukje smaller. Natuurlijk haken er bezoekers af. Maar de bezoekers die blijven, zijn jouw doelgroep. Die dien je op allerlei manieren te 'stimuleren'.

Verkoopfunnel © www.itsallaboutcommunication.nl

Na actie

Wanneer de Actie is genomen is het belangrijk dat jij als verkopende partij snel daar op ingaat. Snelheid is zowat het belangrijkste voor iedere consument.

Bij het afhandelen van de offerte aanvraag of de verkoop is er weer een nieuwe funnel in te zetten.
Welke tekst gebruik je wel of niet. Is er iets unieks te bedenken om bij een offerte aanvraag de potentiele klant over de drempel te trekken?
Het contract of verkoopbewijs kan natuurlijk heel strak geformuleerd worden, maar een leuke tekst kan een beslissende factor worden van extra waardering van de klant. Bij het versturen van de factuur kun je een verassende tekst verwijzend naar een blog of quote plaatsen, zodat jouw factuur met een glimlach betaald wordt. Of hoe vertel jij over je retourbeleid.

Orientatie fase Communicatie funnel © Pixabay www.itsallaboutcommunication.nl Aankoop fase Communicatie funnel © Pixabay www.itsallaboutcommunication.nl Gebruikers fase Communicatie funnel © It's All About Communication Evaluatie fase Communicatie funnel © Pixabay www.oudhollandsentertainment.nl

Dit hele proces of een deel daarvan kan ik voor je onder de loep nemen. Waar het om gaat is dat ieder stap een snel, makkelijk te doorlopen proces moet zijn. Zowel voor de website lezer en klant als jouw adminstratie en verkoop proces.
Klik door op de foto's of hier voor meer informatie over 1. Seo hulp, 2. Social Media hulp, 3. Promotie of 4. Bloggen

Bij het sturen van een review of evaluatie aanvraag kun je er bijvoorbeeld een weggever in zetten als onderdeel van je Loyaliteitsprogramma.
De hele ervaring van je verkoop proces kan leiden tot een nieuwe aankoop van dezelfde klant. Of zorgen voor mond-tot-mond reclame en nieuwe adressen voor je nieuwsbrief van nieuwe potentiele klanten. Deze evaluatie stap is belangrijk voor je Klantonderzoek.

Mail ilse@itsallaboutcommunication.nl of Contact met It's All About Communication 0186-694555.

Kort voorbeeld

Zo heb ik voor Oud Hollands Entertainment diverse punten van de verkoopfunnel verbeterd.
Ik ga je natuurlijk niet alles vertellen, want dan beschrijf ik de hele beleving als klant, maar hier toch 2 stappen van dit specifieke communicatie traject.

Voor deze site zijn links in de offerte en factuur gezet naar een 'Mieters' blog vol herinneringen.
Klanten krijgen hierdoor een modern kijkje in de online belevenis over iets wat eigenlijk ouderwets is.

Een uniek 'Bedankt-filmpje' die men alleen te zien krijgt als je een boeking hebt gedaan. Compleet in themastijl en met medewerking van diverse artiesten. De opdracht zelf moet dan nog uitgevoerd worden, maar dit wekt direct een stuk vertrouwen bij de opdrachtgever. Tevens heeft dit een stuk loyaliteit en dankbaarheid bij de artiesten gekweekt.

Schrijf je in voor tips en tricks

Volg me

Facebook logo Twitter logo LinkedIn Google Bedrijf Pinterest logo Instagram logo You Tube logo

Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Fun & Party Match / 2021