It's All About ...

Bloggen

BloggeliciousHulp bij bloggen over product of dienst

Teksten schrijven is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Je moet er voor gaan zitten en daar heeft niet iedereen zin in of tijd voor. Waar moet ik beginnen? Wat moet er in staan?
Hieronder enkele tips om een 'bloggelicious' tekst te schrijven. Mijn samensmelting van blog en delicious.
Heb ik je aandacht? Laat mij ook een 'bloggelicious' blog voor je schrijven. 😄

Delicious

💙 Gebruik spontane leestaal. Schrijf zoals je praat tegen je klanten. Moeilijke taal is niet voor iedereen begrijpelijk.
💙 Waar wil je het over hebben en vooral voor wie wil je schrijven? Schrijf van tevoren een paar steekwoorden op en ga daarmee aan de slag. Dit is een onderdeel van contentmarketing.
💙 Een goede 'content' (inhoud), feiten, tips en bronvermelding zijn ingrediënten om het samen smelten tot een 'delicious' (heerlijk, smaakvol en blijmakend) gerecht. Lees: verhaal.
💙 Wissel het geheel af met images of graphics.

Laat It's All About Communication een 'Bloggelicious' tekst voor je schrijven

💙 Raffel het schrijven van je blog niet af. Mijn ouders en leraren leerden mij om bij het schrijven van rapporten, projecten en scripties ze regelmatig opzij te leggen. Enige tijd later kun je het weer oppakken en krijg je nieuwe aanvullende ideeën en zie je typefouten.
Zo schrijf ik meerdere teksten per dag of per week die op verschillende tijdstippen automatisch kunnen verschijnen op website, blog, social media, affiche of voor persberichten.

Leestijd

💙 Schrijf minimaal 300 woorden.
Ook LinkedIn geeft een leestijd bij een link naar een blog. Algemene ervaring leert dat bij een leestijd van 2 tot 5 minuten, je blog sneller gelezen wordt en als waardevoller wordt gezien. 👍
Toch zeg ik dat het vooral voor de lezer plezierig moet zijn om door te lezen. Je wilt je hele verhaal kwijt en dat lukt met een leuke interessante tekst.

Schrijfwijze

💙 Belangrijk is het gebruik van ABN, algemeen beschaafd Nederlands. Dat leest het fijnste, maar je wordt vooral serieus genomen.
Als ik hier dialect ga gebruiken bereik ik slechts een klein deel bezoekers. Maar ik wil juist heel Nederland informeren en bereiken.

💙 Straattaal kan wanneer het bij de doelstelling van je blog hoort, laat het anders achterwege.
Het is een soort geheime taal voor jongeren. Als dat je doelgroep is... maar als je het niet beheerst kun je makkelijk fouten maken en is de intentie misschien wel heel anders dan je eigenlijk bedoeld.

💙 Typefouten kunnen gebeuren, maar corrigeer die na herlezen.

SEO

💙 Tegenwoordig is het SEO tekstschrijven ook voor blogs belangrijk. Hoe meer volgers je via verschillende kanalen krijgt, hoe beter. Richt je daarbij niet alleen op Google, maar zoekmachines in het algemeen.

SEO Ondersteuning vindt je bij It's All About Communication

💙 Zorg dat de titel en URL link van je blog, eventueel met foto, op verschillende tijden verschijnen op de Social Media kanalen en je eigen website komen. Wanneer je dit op verschillende tijden verspreid trek je lezers die het ene moment niet online zijn, maar op een later tijdstip juist wel. Verspreid je kansen door meerdere doelgroepen met ieder hun eigen wijze te bereiken.

Heb je nu zelf geen tijd of zin om hier in te verdiepen, maar vind je het wel tijd voor nieuwe inhoud voor je website of Social Media?
Laat mij je dan helpen!

Je hebt bijvoorbeeld een nieuw veelbelovend product of juist een bestaand product wat niet meer zo goed loopt en je gelooft er nog wel in? Dan schrijf ik graag een blog.

Iemand die je bedrijf, dienst of product niet kent kan er anders tegen aankijken en geeft vaak nieuwe inzichten. Door vragen te stellen aan jou wat je zo gepassioneerd maakt over je product of dienst en door research te doen maak ik een blog waar nog lang naar gezocht wordt binnen de zoekmachines. Met bovenstaande ingrediënten ontvang je, voor een aantrekkelijk bedrag, een rechtenvrije tekst die je kunt plaatsen waar je wilt.

Waarom zou je mij kiezen?

Er zijn genoeg tekstschrijvers en bloggers te vinden die dolgraag voor jou je persoonlijke blog willen schrijven.
Het is een lastige vraag om hier goed antwoord op te geven. Bekijk deze site eens goed, lees mijn Portfolio en klik door op de Social Media die ik zelf beheer.

Ik reken niet per woord, maar per geschreven blog. Standaard € 50,- exclusief btw voor een tekst van minimaal 300 woorden.
Reken dan eens uit wat mijn kosten zijn in vergelijking met je mogelijke omzet.
De kliks bij Google Ads kunnen algauw oplopen tot richting de € 1,- per klik (per website bezoeker) tot € 10,- dagbudget, erg laag als je veel bezoekers wilt trekken.

Bloggen zit inmiddels onbewust in mij

Tijdens een rondje met mijn hondje komen er ideeën op die ik kan verwerken in blogs.
Vlak voor het slapen gaan schieten mij vaak ook weer onderwerpen of vragen naar boven. Ik schrijf ze dan meteen op zodat ik op een later moment er goed mee aan de slag kan.

Huur je mij in als freelance tekstschrijver voor meerdere blogs, dan doe ik graag een concurrentie check en zoekwoorden onderzoek. Daarmee zorg ik ervoor dat de ‘content’ die je wilt meegeven aan je lezers uniek is en je boven je concurrentie laat uitstijgen.

💙 Waarom een unieke tekst? Heel simpel: Google bestraft dubbele teksten; ‘duplicate-content’ met een lagere plaatsing.

Bel of mail mij met vragen

Mail ilse@itsallaboutcommunication.nl of Contact met It's All About Communication 0186-694555.
Aarzel niet om contact met mij op te nemen! Volg me op Social Media en DM, leuk!

💙 Ten slotte: Houd zo maximaal 1000 woorden aan, anders vallen lezers weg omdat het dan juist weer te veel woorden betreft. Dit blog heeft 925 woorden.

© Hondje Mickey van It's All About Communication

Schrijf je in voor tips en tricks

Volg me

Facebook logo Twitter logo LinkedIn Google Bedrijf Pinterest logo Instagram logo You Tube logo

Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Fun & Party Match / 2021